Recruiters worden in teams opgeleid

recruitee-logo

Recruitment is een vakgebied in ontwikkeling. Vroeger stond er een vacature in de krant, tegenwoordig gaat alles online en worden er zelfs gesprekken gevoerd via Skype. Bovendien is de war for talent gaande tussen grote corporates en start-ups. De economie trekt weer aan en bedrijven, groot en klein, zijn op zoek naar talent. Ervaring of geen ervaring er wordt veel geld uitgegeven aan recruitment. Maar de vraag is gebeurd het nog wel op de juiste manier? Naar onze mening heeft Recruitee het beste applicant tracking system.

Wat is een applicant tracking system?recruitee-logo

Door middel van zo’n systeem kun je het beste talent aantrekken en kijken of ze geschikt zijn voor de job. De recruitment software van Recruitee bevat eigenlijk vijf stappen. De eerste stap in de hr recruit software is het maken van een ‘’werken-bij’’ site. Vervolgens is het promoten van de vacatures de tweede stap. Stap 3 is het sourcen van kandidaten, stap 4 is het beheren van kandidaten en stap 5 is het leren en optimaliseren.

We gaan iedere stap even nader toelichten in dit artikel.

Stap 1: het maken van een werken-bij site

De zoektocht naar talent begint online. Met een website, Recruitee heeft een handige online editor waarmee je snel een site kunt bouwen.

 

Stap 2: iedere vacature moet gepromoot worden

Je bespaart geld door middel van de 20+ gratis banensites waarover je beschikking krijgt. Het team mag bepalen waar je de vacatures wilt plaatsen.

 

Stap 3: source kandidaten

Je kunt talent importeren van social media. Op deze manier krijg je alle gegevens direct in een systeem en kun je samen met je team bepalen wie het meest geschikt is.

 

Stap 4: beheer de kandidaten

Door middel van de recruitment software heb je alle informatie binnen een systeem en is het geen zoektocht meer binnen al je mails.

 

Stap 5: optimaliseren

Tot slot ga je het proces optimaliseren. Door middel van de recruitment software trek je eenvoudig data uit de gegeven informatie.

Het doel van Recruitee is om de beste applicant tracking software te leveren waarmee je met je team kunt beslissen wie de meest geschikte kandidaat is voor de vacature.