Waar je allemaal op moet letten bij het plannen van jongerenreizen

Misschien ben je net geslaagd, is het net vakantie of wil je gewoon met je vriendengroep een keertje op vakantie. Samen met vrienden een weekje of een lang weekend weg klinkt heel leuk. En dat is het natuurlijk ook. Even geen zeurende ouders die zich overal mee bemoeien en een paar dagen niks anders dan plezier maken met je vrienden. Dit klinkt als een prachtige vakantie. Toch moet je op een paar dingen letten met het plannen van jongerenreizen. Want wanneer gaan jullie? Hoeveel wil je uitgeven en hoe lang wil je weg? In deze blog zetten we een paar dingen op een rijtje waar je over na moet denken voordat je met je vriendengroep op vakantie gaat. Lees dus snel verder!

Het plannen van de plek en de datum van jongerenreizen

Als je aan een vriendengroep van zes vraagt waar ze naartoe willen, krijg je waarschijnlijk zes verschillende antwoorden voor jongerenreizen. Het is dan ook verstandig om een keertje allemaal bij elkaar te komen en te overleggen waar jullie naartoe willen. Zo kan iedereen vertellen waar hij of zij graag naartoe zou willen gaan. En kunnen jullie ervoor zorgen dat je een plek kiest waar iedereen het mee eens is. Vervolgens moet de datum besloten worden. Komen jullie zomervakanties overeen? Begint iedereen weer in dezelfde week? Zijn er andere vakanties waar omheen gepland moet worden? Wanneer moeten jullie werken en welke dagen kan je eventueel nog vrij voor vragen? Maak een overzicht van wanneer iedereen kan om complicaties te voorkomen. Zo kan iedereen aangeven in welke week hij of zij kan. En zo kunnen jullie de dagen uitkiezen waarin iedereen kan!

Wat willen doen tijdens deze jongerenreizen?

Dit hoort ook wel een beetje samen met het uitkiezen van de plek, maar wat willen jullie doen op vakantie? Willen jullie graag veel dingen bezichtigen of liever de hele dag aan het strand liggen? Of misschien zijn jullie allemaal wel 18 en willen jullie graag feesten. Het is heel belangrijk om van tevoren een beeld te hebben van hoe de vakantie eruit komt te zien. Het zou namelijk zonde zijn als één iemand graag veel wil bezoeken, terwijl de rest liever niet van het strandbedje afkomt. Maar van tevoren dus een plan van wat jullie gaan doen tijdens de vakantie. En dat hoeft natuurlijk echt niet per dag en per uur uitgestippeld te zijn. Tijdens jongerenreizen mag je natuurlijk zeker wel spontaan zijn. Overleg gewoon wat iedereen van de vakantie verwacht, zodat iedereen ook een fijne tijd kan beleven.

Overleg het budget van de jongerenreizen

Niet iedereen heeft natuurlijk evenveel geld. Misschien werkt de één net wat meer of krijgt de ander net wat meer betaald. Of misschien wil iemand gewoon niet zo heel veel geld uitgeven om welke reden dan ook. Overleg van tevoren dus met elkaar welk budget iedereen heeft. Zo kan je een hotel, hostel of B&B uitkiezen dat iedereen kan betalen. Overleg ook wat je met het eten gaat doen. Willen jullie elke dag uiteten of vinden jullie het ook prima om wat geld te besparen en zelf te koken? Kies samen de ideale jongerenreizen.