De voordelen van een excel cursus

thumbs up excel cursus

Je kent het waarschijnlijk wel; die ene docent die zit te knoeien met cijferlijsten tussen de lessen door. Of die manager die het maar niet voor elkaar krijgt om de loonlijsten overzichtelijk te houden. De vraag is natuurlijk: wat houd je tegen om een Excel cursus te volgen?

Een Excel cursus

Door het volgen van een dergelijke cursus zijn de hierboven geschetste situaties verleden tijd. Tijdens de cursus leer je onder andere hoe je binnen het programma Excel met cellen aan de slag gaat, hoe je eenvoudig formules door kunt voeren en daarmee berekeningen kunt maken en hoe je rust en orde creëert in je bestanden. Aan het einde van de cursus is het doel dan ook voor iedereen om alle standaard functionaliteiten van Excel te beheersen. Heb je al meer ervaring met het programma Excel? Dan kun je tijdens een dergelijke cursus wat meer experimenteren en kijken hoe je effectiever met Excel om kunt gaan. Kortom, voor iedereen geschikt.

Microsoft teams training

De cursus die gegeven wordt zal volledig via het programma Microsoft Teams verlopen. Het maakt dus niet uit waar je jezelf op dat moment bevindt, zolang je maar een laptop en een internetverbinding tot je beschikking hebt. Het grote voordeel hiervan is uiteraard dat er geen (lange) reizen nodig zijn naar een algemene locatie. De trainingen duren gemiddeld genomen anderhalf uur en zijn dus prima tussen de dagelijkse bezigheden door te plannen. Er is vaak een ruime beschikbaarheid aan trainingsdata zodat iedereen een geschikt moment kan vinden. Voor een Microsoft Teams training zijn per les gemiddeld 15 plekken beschikbaar.

Kostenplaatje

Uiteraard zijn er aan dergelijke trainingen kosten verbonden. Afhankelijk van de cursus die je selecteert variëren de trainingen vaak van twee maal anderhalf uur tot vier maal anderhalf uur. Het betreft hier vaak rond de 125 euro per les van anderhalf uur. Als je dus interesse hebt in een cursus die twee keer plaatsvindt, dan moet je rekening houden met een bedrag rond de 250 euro. Behoef je wat meer oefening en kies je voor een cursus die vier maal plaatsvindt, dan zal het uiteindelijke bedrag vermoedelijk rond de 500 euro komen te liggen.