Waarom kiezen voor een training feedback geven?

Ken jij de mogelijkheid van het volgen van een training feedback geven? Veel mensen hebben hier nog nooit van gehoord en dat is jammer. We moeten immers allemaal regelmatig in ons leven terugkoppelen naar anderen en dan is het wel zo handig als je een training feedback geven gevolgd hebt. Terugkoppelingen zijn immers niet zo eenvoudig, je zegt al snel iets verkeerds of je pakt de situatie net niet helemaal goed aan. Dat is jammer, want dit kan tot problemen leiden. Problemen die eenvoudig te voorkomen zijn, als jij weet hoe je dergelijke gesprekken op de beste manier aan kunt gaan.

training feedback geven

Mensen denken soms dat alleen managers of leidinggevenden te maken krijgen met situaties waarin ze een ander moeten beoordelen en zaken moeten terugkoppelen. Dat alleen voor deze categorie een training feedback geven van belang is. Maar dat is natuurlijk niet het geval. Ga maar eens na hoe vaak je toch eens tegen iemand moet zeggen dat hij of zij iets op een andere manier aan had moeten pakken. Of je wilt iemand confronteren met ongewenst gedrag, maar dan wel op zo’n manier dat het ook daadwerkelijk effect heeft en niet dat het averechts werkt. Of je wilt misschien juist iemand graag een compliment geven, maar dan wel zo dat het oprecht overkomt en dat het ook echt bij de ander aankomt. Je ziet, een training feedback geven is dus eigenlijk voor iedereen gewoon een heel logische keus! Iedereen krijgt te maken met terugkoppelingen, zowel positief als negatief. En dit gaat nu eenmaal beter als je weet hoe je een dergelijk gesprek het beste aan kunt gaan. Want zoals gezegd, kritiek geven is soms gewoon noodzakelijk, maar dit kan averechts uitpakken. Door een training feedback geven te volgen, zorg je ervoor dat jouw boodschap op een goede manier overkomt.

1-daagse cursussen

Een training feedback geven volgen is dus heel nuttig en het mooie is: dit hoeft je helemaal niet veel tijd te kosten! Tijdwinst.com biedt hier namelijk diverse 1-daagse cursussen voor aan, je leest hier alles over op feedbackgeven.nl. Je leert in hun cursussen:

  • anderen aanspreken op ongewenst gedrag
  • mensen confronteren, zodat jij jezelf minder wegcijfert
  • omgaan met weerstand die jij ervaart bij jezelf of bij anderen
  • omgaan met anderen die een compleet andere persoonlijkheid hebben
  • mensen adviseren zonder dat dit als kritiek of een aanval overkomt
  • mensen complimenteren op een manier dat het ook echt binnenkomt
  • je eigen grenzen goed aan te geven

Bij een training feedback geven hoef je dus niet alleen maar te denken aan formele situaties zoals een functioneringsgesprek. Het gaat echt om al die momenten in het dagelijks leven dat je een ander op de een of andere manier moet aanspreken op zijn of haar gedrag of handelen. Zowel positief als negatief. Niet iedereen voelt zich er van nature prettig bij om dit te doen en het is fijn om dan handvatten te hebben voor hoe je dergelijke gesprekken het beste aan kunt pakken. Wil je meer weten over hoe Tijdwinst.com jou dit kan leren? Lees dan op feedbackgeven.nl alles over hun training feedback geven.