Dit leer je allemaal in je scooter theorie

Scooter theorie

Net als met een rijbewijs voor  de auto moet je voor het rijden op een scooter eerst een rijbewijs halen. Dat rijbewijs bestaat uit een deel praktijk en een deel theorie. Je scooter theorie halen lijkt misschien makkelijk, maar kan voor veel mensen nog best een uitdaging zijn. Benieuwd wat je zoal leert op een scooter theorie examen? Dit zijn de belangrijkste punten:

  • voorrangsregels
  • verkeersborden
  • waar en hoe je mag rijden met een scooter

Waar en hoe je mag rijden

Met een scooter moet je soms op de weg en soms op het fietspad. Dit kan ook nog verschillen per stad. In Amsterdam moet je bijvoorbeeld met je scooter altijd op de weg maar dat is zeker niet overal het geval. Dit zijn dingen die je moet weten, maar natuurlijk met name over je eigen gemeente en omgeving. Het is daarom belangrijk dat je hier aandacht aan besteedt tijdens het leren.

Voorrangsregels

Het zal je verbazen hoeveel mensen niet goed op de hoogte zijn van voorrangsregels. Mensen die nooit een rijbewijs hebben gehaald, hebben dan ook geen aanleiding om dit te weten. Ze hebben immers misschien wel nooit een verkeersexamen gehad. Als autobestuurder of scooterrijder moet je dit echter wel leren. En dat is maar goed ook want jij draagt verantwoordelijkheid in het verkeer. Misschien nog wel meer omdat je op een voertuig voortbeweegt en niet bijvoorbeeld lopend of op de fiets. Daarom wordt er in het examen veel aandacht besteed aan voorrangsregels in het verkeer. Je moet wel weten wanneer je voor mag en wanneer niet want anders vallen er ongelukken. 

Scooter theorie

Verkeersborden

Natuurlijk is het kennen en herkennen van verkeersborden ook heel belangrijk op de scooter. Ze zullen niet allemaal geldig zijn voor jou als scooterrijder maar dat betekent niet dat je ze zomaar mag negeren of niet hoeft te kennen. Verkeersborden hebben daarom een belangrijke rol in het examen.