Leer hoe je effectief je tijd indeelt met een training time management

Tijd is een ongrijpbaar fenomeen. We weten niet precies wat het is, maar toch gebruiken we allerlei instrumenten om tijd te meten of te duiden. Daardoor heeft de tijd meteen ook heel veel invloed op hoe wij de dag doorkomen. We kunnen nu tijd winnen, maar ook tijd verliezen. We kunnen tijd tekort komen of opeens juist heel veel tijd over hebben. Soms lijken minuten zich eindeloos voort te slepen en soms vliegen uren en dagen voorbij. Einstein wist ons ook nog eens te vertellen dat tijd relatief is. Dat betekent dat tijd voor iemand in de ruimte op een andere locatie sneller of langzamer kan gaan. Dit is dan niet langer een subjectief gevoel van tijdsbesef. Men kan letterlijk 10 jaar ouder zijn geworden, terwijl iemand anders in die 10 jaar 1 of 100 jaar ouder is geworden. Zulke fenomenen zijn lastig te bevatten. Als we naar de klok kijken, dan lijkt het zo te zijn dat tijd overal hetzelfde is en dezelfde snelheid heeft. Op aarde is dat in ieder geval ook zo. Los van tijdsbesef en de het subjectieve tijdsgevoel, duren seconden en minuten overal even lang. Dat betekent dat we onze tijd ook kunnen managen. We weten hoeveel uren er in een dag zitten. We weten ook welke taken we moeten verrichten, wanneer we willen lunchen, wat we in avonduren gaan doen, et cetera. Dankzij een agenda, kun je tijdsblokken reserveren voor bepaalde acties en handelingen. Doe je dat slim, dan heb je weinig stress. Manage je je tijd niet zo handig, dan loop je vaak achter de feiten aan. Het is niet alleen maar een kwestie van een gebrekkige planning. De planning kan immers prima in orde zijn, maar dan moet de planner zich wel aan die planning houden. Een training time management bij tijdwinst.com is dan ook zeker geen overbodige luxe in deze drukke wereld. De hectiek is vaak intens met veel verschillende taken die van ons eisen dat we ons bezig houden met multitasking en vrije momentjes opvullen met meer werk. Weten wat wel en niet past binnen een bepaalde tijd is een belangrijk onderdeel van time management. Maar ook prioriteiten stellen, taken waar je mee begint afmaken voor je met andere taken begint of je niet (te snel) laten afleiden, zijn ook belangrijk bij time management. Via een training time management kun je in ieder geval in een dag de vaardigheden leren die je nodig hebt om effectief met je tijd om te gaan. Een training time management helpt je bijvoorbeeld ook om de meeste valkuilen te spotten en te omzeilen.

Volg een training time management bij tijdwinst.com

Als je graag een training time management wilt volgen, dan kun je terecht bij tijdwinst.com. Via de site van timemanagement.net kun je meteen zien wat je tijdens de training time management zoal gaat leren en welk vaardigheden centraal staan. Vervolgens kun je je via de site van timemanagement.net ook meteen aanmelden voor een cursusdag.

Verbeter verschillende vaardigheden bij tijdwinst.com

Als je naast de training time management ook op zoek bent naar cursussen waar je andere vaardigheden mee kunt verscherpen, dan kun je terecht op de website van tijdwinst.com. Hier vind je bijvoorbeeld trainingen en cursussen als:

  • Cursus snellezen
  • Cursus feedback geven
  • Assertiviteitstraining