Het vergelijken van autoverzekeringen

Als je net een nieuwe auto ben je daar natuurlijk zuinig op en is het laatste wat je wilt schade rijden. Hoe zuinig je ook op je auto bent, een ongeluk zit altijd in een klein hoekje. Daarom is het belangrijk je auto te verzekeren met een verzekering die bij jouw situatie past. Het is bijna niet te doen om autoverzekeringen te vergelijken van alle aanbieders die er zijn, omdat het er zo veel zijn en ze allemaal voor en nadelen hebben. Wij van autoverzekering.nl kunnen je hier echter wel bij helpen! De autoverzekering vergelijken die je hebt met andere aanbieders? Ook hier kunnen we je bij ondersteunen.

Verschillende soorten autoverzekeringen

In Nederland ben je verplicht je auto minimaal WA te verzekeren, zodat als jij schade aanricht bij een ander deze verzekerd wordt. De WA verzekering wordt meestal geadviseerd bij auto’s ouder dan 8 jaar. Daarnaast kun je de auto ook WA+ beperkt casco verzekeren. Hierbij wordt ruit-, brand- of stormschade of schade als gevolg van diefstal of inbraak vergoed. Bij een auto die jonger is als 8 jaar is het raadzaam om minimaal voor deze dekking te kiezen. Ook kun je de auto volledig verzekeren met de WA+ volledige casco, ookwel de all risk verzekering genoemd. Dit is de meest uitgebreide verzekering, waarbij ook schade door eigen toedoen is gedekt. Meestal wordt deze verzekering geadviseerd bij auto’s die jonger zijn dan 4 jaar. 

De hierboven genoemde basisdekkingen kunnen uitgebreid worden met aanvullende verzekeringen. Denk hierbij aan een inzittende verzekering of no-claimbeschermer. 

Mocht je twijfelen welke verzekering het beste bij jouw situatie past kunnen wij je door middel van onze WFT-gecertificeerde klantenservice persoonlijk advies geven. 

Autoverzekeringen vergelijken en afsluiten

Met de volgende informatie kun jij gemakkelijk bij ons de autoverzekeringen vergelijken:

  • Postcode hoofdbestuurder
  • Aantal schadevrije jaren (staat meestal op het oude polisblad)
  • Het geschatte aantal kilometers dat je per jaar rijdt
  • De leeftijd van de hoofdbestuurder
  • De dag en/of cataloguswaarde (vaak is kenteken  voldoende)
  • Mate van beveiliging van de auto (vaak is kenteken  voldoende)
  • Accessoires in de auto (vaak is kenteken voldoende)

Deze informatie wil de verzekeraar bij afsluiten van de verzekering ook weten om de premie te kunnen bepalen.  

Als je eenmaal de best passende verzekering hebt gevonden kun je deze ook direct afsluiten bij ons. Na het afsluiten krijg je een bevestigingsmail, waarin staat of de verzekeraar de aanvraag heeft geaccepteerd. Soms is deze nog in behandeling. Als er dan een voorlopige dekking wordt aangeboden ben je wel verzekerd. Is dit niet het geval of wijst de verzekering de aanvraag af ben je niet verzekerd en kun je nog niet de weg op.