Wat is leasen?

Het leasen van een bepaald product of apparaat is een financieringsvorm wat meestal voor bedrijven is bedoeld. Het is een soort lening, gezien de leasemaatschappij het vooruit betaald en je het maandelijks kunt terugbetalen. Net als een abonnement is dit een handige manier om niet in een keer veel geld kwijt te zijn maar toch gebruik te kunnen maken van een bepaald product. Je kunt denken aan fitnessapparatuur leasen voor in je eigen sportschool, maar je kunt ook bijvoorbeeld een auto of een computer leasen. Leasen is in sommige gevallen ook mogelijk voor particulieren. Na de leasetijd lever je het apparatuur weer in. Tenzij je het contract wil verlengen, dan kun je dit altijd afstemmen met de desbetreffende leasemaatschappij.

Ga je een eigen sportschool beginnen?

Ga je een eigen sportschool beginnen en overweeg je om fitnessapparatuur te leasen? Fitnessapparatuur leasen kan een slimme keuze zijn als je maandelijks een vaste prijs wil betalen en niet voor onverwachte kosten wil staan. Door dit financiële overzicht en ruimte kan er geïnvesteerd worden in andere belangrijke zaken. Vaak wordt er ook bij problemen met het product snel een oplossing gegeven vanuit de leasemaatschappij en hoef je dit dus niet zelf te regelen, wat natuurlijk enorm fijn is. Kortom, je weet meteen waar je aan toe bent.

Handig om te weten

Wist je dat er een leeftijdsgrens op sommige lease producten zit? Als er sprake is van een leeftijdsgrens, is dat meestal 75 jaar. Let altijd op de voorwaarden die in het contract staan, bijvoorbeeld wanneer je het leasen wil stoppen. Dit kan niet altijd even makkelijk en ondanks dat je er niet van uitgaat, is het is wel handig om te weten hoe dat zit en de kleine letters altijd goed te lezen. In sommige gevallen is het ook mogelijk om de eigenaar van het apparaat te worden na het einde van de leasetijd.