offshore cursussen

Maritiem-1024x344Als u van plan bent te werken of al werkzaam bent in de ofshore dan dient u de cursus NOGEPA 0.5A Basic Offshore cursussen Safety te volgen. Dit is een verplichte cursus waar u getraind wordt om met verschillende veiligheidsrisico’s geconfronteerd te worden. Veiligheid is enorm belangrijk in de offshore waar ongeluk al in een klein hoekje zit. Dit zowel voor uzelf dan voor uw collega’s is het een must om te weten wat te doen in zulke situaties op zee. Het is vooral bedoeld voor de mensen die werken op een offshore installatie gevestigd op de Noordzee.

Met deze training zal elke deelnemer de juiste kennis krijgen die te maken heeft met het begrijpen, kennen en herkennen van de gevaren en omstandigheden die zich kunnen voordoen op een offshore installatie. Zij worden ook getraind om de juiste vaardigheden te ontwikkelen tot de basis veiligheidstechnieken en eerste hulpverlening die nodig is op een offshore installatie. NOGEPA-05

De cursus zal 3 dagen duren en bestaat uit 4 modules. De Safety introduction, Helicopter safety/HUET/EBS, Sea survival & First aid en de Fire fighting & Self rescue. Elk onderdeel bestaat uit een theorie en praktijkgedeelte.

Op dit moment is er ook een nieuwe module toegevoegd, namelijk de CA-EBS. Dit staat voor Compressed Air Emergency Breathing System. Hier leert u de verschillen tussen het re-breather en compressed air systeem, het gebruik hiervan tijdens noodsituaties in een helikopter en welke risico’s het gebruik met zich meebrengt.

industrie